Maler kategori : malho -

POSTED 02.01.2014 // Kl. 16:17

Svar på spørsmålsrunden del 1Hva tenkte du da du ble gravid? Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte, for det gikk egentlig ikke helt opp for meg. Når kjæresten sa at testen viste positiv så tenkte jeg at det hadde sjedd en feil, men etter å ha tatt den 3. testen som viste Gravid 3+ såg Knut på meg og sa; ''du er gravid''. Jeg ante ikke hva jeg skulle si, men har verdens søteste kjæreste da, som smilte til meg. Var redd, men jeg var glad også. Men akkuratt hva jeg tenkte aner jeg ikke. Husker det rett og slett ikke. 

Hvordan merket du at du var gravid? Det begynte med at jeg var i Bergen på Rihanna konsert. Jeg hadde glemt tampong hjemme og var super stresset, for det var den dagen jeg skulle få mensen. Dagen etterpå reiste jeg, Knut og familien min til danmark. Jeg tenkte ikke noe mer på det, var bare hele tiden nervøs for å blø gjennom i og med at jeg gikk og ventet på mensen. Tanken slo meg kansje litt, men ikke noe særlig. Når jeg kom hjem tenkte jeg mye på at jeg kanskje var gravid men testet meg ikke før kjæresten ba meg om å gjøre det. Dette var en uke etter vi kom hjem fra Danmark og det var en evighet siden jeg hadde hatt mensen. 

Føler du deg klar til å ta vare på et barn? Både og. Kunne godt ha tenkt meg å oppleve litt ting før jeg ble gravid, gå ut som 18åring, reist til syden med venner osv. Å bli mor er et stort ansvar og jeg vet ikke om jeg er klar eller ikke for å være helt ærlig. Sannheten er at jeg bare må være klar, jeg har ikke andre valg. Men selføgelig, jeg skal gjøre mitt beste og jeg gleder meg veldig. 

Hvordan går det med deg og kjæresten? Er du redd det vil ta slutt når det kommer en baby inn i bildet? Det går veldig fint. Det blir jo litt krangling i og med alle hormonene mine som hopper rundt, men han tar veldig hensyn og tar det ikke så tungt selv om jeg kan skjelle han ut for ingenting. Men vi ler av det fort etterpå. Han ser fram til å bli pappa og er såpass moden til at han vet hva ansvar det er, så jeg anker ikke på at det kommer til å ta slutt pga babyen. Jeg vet at han kommer til og bli værdens beste pappa ♥Hvem var den første du fortalte at du var gravid til? Kjæresten min var den som såg det først. Han såg på testene først, før jeg gjore det selv. Men utenom han sa jeg det til bestevenninna mi samme dagen tror jeg. 

Får du god støtte av familie, venner og nære? Ja, alle rundt meg støtter meg og hjelper meg, og det vet jeg at de kommer til å fortsette med. Noe jeg selføgelig er kjempe takknemmelig for♥

Var graviditeten planlagt? Nei. For å være helt ærlig så har jeg sagt såå mange ganger at jeg har lyst på baby. ''Åå jeg vil bli ung mor, har så lyst å bli gravid'' osv, men når plutselig alt dette ble serriøst ble jeg sjokket, redd, og begynte å skjønne hvorfor jeg burde passet bedre på! Men selvfølgelig så gleder jeg meg til å få henne i armene mine uansett. Likevel om det hadde vært gøy å kunne være ungdom litt lengre, leve livet, reise og oppleve mer. Men skal forsatt reise og oppleve mye da, bare med en ekstra på lasset. 

Hvordan er forholdet mellom deg og kjæresten dins familie? Det er veldig bra synest jeg. Jeg er kanskje ikke så tett innpå dem som han er på min. Vi bor hos meg, noe som gjør at vi ikke er så ofte der, og søskena hans bor litt her og der, så jeg har best forhold til den ene tvilligbroren hans i og med at det er han jeg har tilbringt mest tid med. Men jeg er glad i alle i hans familie uansett om jeg ikke kjenner alle like godt.

Har dere en plan på hvordan dere skal klare dere økonomisk og med utdanning med tanke på utgiftene det å ha et barn medfører? Ja. Vi begge jobber så mye vi kan nå, og tjener det vi kan for å kjøpe alt vi trenger. Vi har tatt ansvar å kjøpt stort sett alt selv og det kommer vi til å fortstette med når det gjelder bleier osv også. Vi mangler kun bilsete og stellebord, som vi har satt av penger til å kjøpe i slutten av januar. Jeg har ikke fått engangsstønaden enda en gang, så det er jo positivt! Utdanning tar vi som det kommer, men Knut kommer til å utdanne seg ferdig og jeg håper jeg også klarer det. Mamma skal være hjemme med henne så jeg kan gå mest mulig på skole etter sommeren igjen. 

Hvordan føler du bømlinger på samme alder som deg har reagert på at du er gravid? Det vet jeg ikke. Har faktisk ingen anelse. Men de som har kommet og snakket med meg har vært veldig positive og glade på mine vegner.  

Føler du deg på noen måte sett ned på av voksne/jevnaldere pga du ble garvid såpass tidlig? Både og. Jeg har ikke fått noen kommentarer eller noe, men mange blikk. Kommer vell av at mange er nysgjerrige, men det sjønner jeg. Er ikke så lett å vite hva folk syns, å ikke godt å vite hva folk tror heller. Alle snakker med hverandre men det er få som tørr å komme å spørr meg selv.

Hvordan gjør du det med skolen nå? Jeg skal prøve å fullføre 2. klasse før termin. Når jeg begynner på skolen igjen etter somerferien, skal jeg ta så mangen timer jeg greier mens mamma er hjemme med henne, i og med at hun bare jobber nattevakt. 

Bor du å typen sammen? Ja, vi bor sammen hjemme hos min familie. 

Hvordan fortalte du moren din at du var gravid? Jeg fortalte det ikke. Jeg har en såpass smart kjæreste som glemmer å hive kvitteringen, så hun la fram kvitteringen på badehylla så hun visste at jeg skulle se den. Så ja, måtte jo bare innrømme det egentlig? Morsomt, nesten med en gang vi ble kjærester testet jeg meg pga mensen var 2 dager for sen og jeg hadde hatt litt vondt i magen (paranoid). Da glemte jeg selvfølgelig kvitteringen på badet og mamma kom opp og spurte meg rett ut. Den var ikke positiv den gangen da, haha :)

Sto valget noen gang mellom abort? Nei, jeg er i mot abort utenom visst det gjelder voldtekt. Du må kunne stå for dine egne handlinger, synes ikke at dine egne handlinger skal gå utover forsteret som ikke har gjort noe. Jeg hadde nok ikke tatt abort uansett situasjon, utenom voldtekt, da hadde jeg vurdert det.

Har du venner som støtter deg? Har du mistet noen venner etter du fant ut at du var gravid? Ja. Alle støtter meg (noe jeg setter veldig pris på). Har mistet noen venner etter jeg ble gravid, men det hadde ingenting med graviditeten å gjør.. 

Hva vil du utdanne deg som? Jeg har veldig lyst å bli lærer, og har veldig stor drøm om å reise til utlandet i noen år for å være lærer på en internasjonal skole eller på en skole for fattige barn! Får nesten bare se om jeg får det til. Kunne tenkt meg at barna mine skal kunne oppleve noe slikt også, så når jeg ikke har noen barn i den minste alderen så blir nok dette et alternativ. 

Har du fått kritikk av folk at de baksnakker deg etter du fant ut du var gravid? Ingen har komt å sagt noe til meg nei. Men selfølgelig, folk snakker. Men for å være ærlig hadde jeg også snakket hadde det vært noen andre. 

Hvem er med deg til legen - ultralyd? Til legen går jeg som regel alene. Men når jeg er på kontroll hos jordmor er av og til Knut med. Har vært på ultralyd 3 ganger. Første gangen med mamma og Knut. Andre gangen med Knut, mamma og Helene (bestevenninna mi) og den siste gangen var pga smerter i magen så ble litt akutt. Men da var mamma med meg. Skal snart på ultralyd igjen, og da skal jeg og Knut ta med lillesøstera mi på 8 uten at hun vet hva vi skal, for å overraske henne. Tror det blir stas.

Ultralyd er såå fascinerende! Ser dere så stor forskjell det var fra uke 12-19? På det første bildet er hun 19 uker. Noen som ikke forstår det bilde, men hode ligger ned og rumpa opp visst dere sjønner? Haha:)


 

Del 2 kommer snart, men bare fortsett å spør:)

#gravid #spørrerunde 

 POSTED 30.12.2013 // Kl. 16:15

Spørsmålsrunde!Jeg ser at det er litt forsjellig dere lurer på, og mye av det er spørsmål jeg ikke ser vitsen med å lage hele innlegg om. Så viss det er mye dere lurer på så tenkte 
jeg at for at dere skal bli bedre kjent med meg kan jeg ha en spørsmålsrunde!

Jeg kommer ikke til å svare på alt. Jeg kommer ikke til å svara på spørsmål jeg syns er for private, men dere må bare spørre om hva som helst så plukker jeg ut det jeg ønsker å svare på:)
Når jeg svarer på spørsmålene vet jeg ikke enda, grunnet jeg må se hvor mange spørsmål jeg får. I går hadde jeg nesten 1000 sidevisninger(!!) noe som var kjempe
gøy å se, men kunne tenkt meg at dere kommenterte mer. Men kan vell ikke forvente så mye når jeg begynte bloggen i går:)

Men spør i vel!

 

#spørrerunde #gravid Hei & velkommen Her kan du skrive litt om deg selv. Lurer du på noe om meg så klikk her.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicDESIGN AV

hits