Leserspørsmål - gravid & trening

18.01.2014 / 18:25 i Graviditeten - 6 kommentarer 

Trening og gravid.

Fikk en kommentar i kommentarfeltet der det sto «Er det ikke farlig å trene når man er gravid?». Tenkte jeg kunne svare litt grundig på dette spørsmålet.

Før jeg ble gravid var jeg i ganske god form, jeg drev ikke så alt for mye med styrke trening, men var mye aktiv. Dette fortsatte jeg med når jeg var gravid både før og etter jeg fikk vite at jeg var gravid.
I høst begynte jeg å trene på treningssenter. Jeg vervet meg ikke for et år, men kjøper klippekort slik at jeg kan stoppe treningen når jeg ikke klarer mer. Å trene styrke er IKKE farlig når man er gravid. Jeg vet hva jeg gjør, jeg vet hva jeg klarer, og jeg vet når jeg må gi meg. Jeg trener så ofte jeg orker og jeg presser meg fortsatt, men jeg presser kun viljen min. Jeg lytter til kroppen min. Viss jeg får ubehag i magen så slutter jeg med en gang. Jeg har vært ganske heldig, jeg har ikke den største magen, og jeg syns ikke det er noe tungt å være gravid. Jeg vet at når jeg skal begynne å trene etter svangerskapet så kommer det til å være mye lettere for meg enn det hadde vært om jeg ikke hadde trent.

Jeg har fått mange spørsmål om hvorfor jeg trener og ikke heller bare sitter inne og slapper av og hiver i meg på mat. Men det er ikke bare magen som vokser i svangerskapet, mange kan være uheldige å legge kjempe mye på seg. Ikke forstå meg feil, jeg prøver på ingen måte å slanke meg. Jeg prøver å bygge muskler slik at jeg får det lettere etter graviditeten og jeg prøver rett og slett å holde formen. Det finnes mange gode øvelser som ikke er noe problem for gravide og ta. Jeg tar 10-15 øvelser x3 rep hver treningsøkt på treningssenteret. Og jeg skjønner at om en måned så klarer jeg kansje bare 5-10 øvelser. Dette har barnet ikke vondt av. Barnet har godt av at jeg beveger på meg, og har godt av at jeg slapper av. Trening virker utrolig mye inn på sinn. Jeg slapper mye mer av visst jeg får trent. Så for alle som lurer er trening bare godt for svangerskapet så lenge du tar hensyn og lytter på kroppen din. Det er bare du som vet når du ikke klarer mer. Og jeg kan love dere, at barnet sier i fra viss det er noe hun ikke liker.

Mange tror sikkert at man ikke kan trene mage når man er gravid, at det blir trangere der inne når jeg trener magen. Dette stemmer ikke. Det er ingenting galt i å trene magen når man er gravid.
Trening generelt er kjempe bra for svangerskapet så lenge du ikke er i et risikosvangerskap. Det finnes jo forskjellige sporter man ikke burde drive med når man er gravid. Jeg spiller f.eks ikke fotball i gymmen med tanke på at jeg er redd for å få en hard ball i magen. Jeg går ikke på turn med tanke på stor fallfare, jeg står heller ikke på slalom eller snowboard, likevell om dette er noe av det gøyeste jeg vet om.

Så min trening er helt trygg, og jeg kommer også til å fortsette å trene så lenge jeg kan!

 

Bare til å spørre om det er noe mer dere lurer på!:)

#trening #gravid 

anonym//

18.01.2014 kl.18:36

Hva er vitsen med å trene når man er gravid?
Elise Bjørnson Kleven

18.01.2014 kl.18:44

Du er flink! <3
Malin Hovland

18.01.2014 kl.18:44

anonym//: står i innlegget;)
Vilde

20.01.2014 kl.15:08

Kan du ha sminkevideo?❤️
Mari

22.01.2014 kl.14:35

Kan du laga videoblogg?
Marie

25.01.2014 kl.18:16

Blogg. Da klikke for meg

Skriv en kommentar

Hei & velkommen Her kan du skrive litt om deg selv. Lurer du på noe om meg så klikk her.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicDESIGN AV

hits