Svar på spørsmålsrunden del 1

02.01.2014 / 16:17 i spørrerunde - 11 kommentarerHva tenkte du da du ble gravid? Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte, for det gikk egentlig ikke helt opp for meg. Når kjæresten sa at testen viste positiv så tenkte jeg at det hadde sjedd en feil, men etter å ha tatt den 3. testen som viste Gravid 3+ såg Knut på meg og sa; ''du er gravid''. Jeg ante ikke hva jeg skulle si, men har verdens søteste kjæreste da, som smilte til meg. Var redd, men jeg var glad også. Men akkuratt hva jeg tenkte aner jeg ikke. Husker det rett og slett ikke. 

Hvordan merket du at du var gravid? Det begynte med at jeg var i Bergen på Rihanna konsert. Jeg hadde glemt tampong hjemme og var super stresset, for det var den dagen jeg skulle få mensen. Dagen etterpå reiste jeg, Knut og familien min til danmark. Jeg tenkte ikke noe mer på det, var bare hele tiden nervøs for å blø gjennom i og med at jeg gikk og ventet på mensen. Tanken slo meg kansje litt, men ikke noe særlig. Når jeg kom hjem tenkte jeg mye på at jeg kanskje var gravid men testet meg ikke før kjæresten ba meg om å gjøre det. Dette var en uke etter vi kom hjem fra Danmark og det var en evighet siden jeg hadde hatt mensen. 

Føler du deg klar til å ta vare på et barn? Både og. Kunne godt ha tenkt meg å oppleve litt ting før jeg ble gravid, gå ut som 18åring, reist til syden med venner osv. Å bli mor er et stort ansvar og jeg vet ikke om jeg er klar eller ikke for å være helt ærlig. Sannheten er at jeg bare må være klar, jeg har ikke andre valg. Men selføgelig, jeg skal gjøre mitt beste og jeg gleder meg veldig. 

Hvordan går det med deg og kjæresten? Er du redd det vil ta slutt når det kommer en baby inn i bildet? Det går veldig fint. Det blir jo litt krangling i og med alle hormonene mine som hopper rundt, men han tar veldig hensyn og tar det ikke så tungt selv om jeg kan skjelle han ut for ingenting. Men vi ler av det fort etterpå. Han ser fram til å bli pappa og er såpass moden til at han vet hva ansvar det er, så jeg anker ikke på at det kommer til å ta slutt pga babyen. Jeg vet at han kommer til og bli værdens beste pappa ♥Hvem var den første du fortalte at du var gravid til? Kjæresten min var den som såg det først. Han såg på testene først, før jeg gjore det selv. Men utenom han sa jeg det til bestevenninna mi samme dagen tror jeg. 

Får du god støtte av familie, venner og nære? Ja, alle rundt meg støtter meg og hjelper meg, og det vet jeg at de kommer til å fortsette med. Noe jeg selføgelig er kjempe takknemmelig for♥

Var graviditeten planlagt? Nei. For å være helt ærlig så har jeg sagt såå mange ganger at jeg har lyst på baby. ''Åå jeg vil bli ung mor, har så lyst å bli gravid'' osv, men når plutselig alt dette ble serriøst ble jeg sjokket, redd, og begynte å skjønne hvorfor jeg burde passet bedre på! Men selvfølgelig så gleder jeg meg til å få henne i armene mine uansett. Likevel om det hadde vært gøy å kunne være ungdom litt lengre, leve livet, reise og oppleve mer. Men skal forsatt reise og oppleve mye da, bare med en ekstra på lasset. 

Hvordan er forholdet mellom deg og kjæresten dins familie? Det er veldig bra synest jeg. Jeg er kanskje ikke så tett innpå dem som han er på min. Vi bor hos meg, noe som gjør at vi ikke er så ofte der, og søskena hans bor litt her og der, så jeg har best forhold til den ene tvilligbroren hans i og med at det er han jeg har tilbringt mest tid med. Men jeg er glad i alle i hans familie uansett om jeg ikke kjenner alle like godt.

Har dere en plan på hvordan dere skal klare dere økonomisk og med utdanning med tanke på utgiftene det å ha et barn medfører? Ja. Vi begge jobber så mye vi kan nå, og tjener det vi kan for å kjøpe alt vi trenger. Vi har tatt ansvar å kjøpt stort sett alt selv og det kommer vi til å fortstette med når det gjelder bleier osv også. Vi mangler kun bilsete og stellebord, som vi har satt av penger til å kjøpe i slutten av januar. Jeg har ikke fått engangsstønaden enda en gang, så det er jo positivt! Utdanning tar vi som det kommer, men Knut kommer til å utdanne seg ferdig og jeg håper jeg også klarer det. Mamma skal være hjemme med henne så jeg kan gå mest mulig på skole etter sommeren igjen. 

Hvordan føler du bømlinger på samme alder som deg har reagert på at du er gravid? Det vet jeg ikke. Har faktisk ingen anelse. Men de som har kommet og snakket med meg har vært veldig positive og glade på mine vegner.  

Føler du deg på noen måte sett ned på av voksne/jevnaldere pga du ble garvid såpass tidlig? Både og. Jeg har ikke fått noen kommentarer eller noe, men mange blikk. Kommer vell av at mange er nysgjerrige, men det sjønner jeg. Er ikke så lett å vite hva folk syns, å ikke godt å vite hva folk tror heller. Alle snakker med hverandre men det er få som tørr å komme å spørr meg selv.

Hvordan gjør du det med skolen nå? Jeg skal prøve å fullføre 2. klasse før termin. Når jeg begynner på skolen igjen etter somerferien, skal jeg ta så mangen timer jeg greier mens mamma er hjemme med henne, i og med at hun bare jobber nattevakt. 

Bor du å typen sammen? Ja, vi bor sammen hjemme hos min familie. 

Hvordan fortalte du moren din at du var gravid? Jeg fortalte det ikke. Jeg har en såpass smart kjæreste som glemmer å hive kvitteringen, så hun la fram kvitteringen på badehylla så hun visste at jeg skulle se den. Så ja, måtte jo bare innrømme det egentlig? Morsomt, nesten med en gang vi ble kjærester testet jeg meg pga mensen var 2 dager for sen og jeg hadde hatt litt vondt i magen (paranoid). Da glemte jeg selvfølgelig kvitteringen på badet og mamma kom opp og spurte meg rett ut. Den var ikke positiv den gangen da, haha :)

Sto valget noen gang mellom abort? Nei, jeg er i mot abort utenom visst det gjelder voldtekt. Du må kunne stå for dine egne handlinger, synes ikke at dine egne handlinger skal gå utover forsteret som ikke har gjort noe. Jeg hadde nok ikke tatt abort uansett situasjon, utenom voldtekt, da hadde jeg vurdert det.

Har du venner som støtter deg? Har du mistet noen venner etter du fant ut at du var gravid? Ja. Alle støtter meg (noe jeg setter veldig pris på). Har mistet noen venner etter jeg ble gravid, men det hadde ingenting med graviditeten å gjør.. 

Hva vil du utdanne deg som? Jeg har veldig lyst å bli lærer, og har veldig stor drøm om å reise til utlandet i noen år for å være lærer på en internasjonal skole eller på en skole for fattige barn! Får nesten bare se om jeg får det til. Kunne tenkt meg at barna mine skal kunne oppleve noe slikt også, så når jeg ikke har noen barn i den minste alderen så blir nok dette et alternativ. 

Har du fått kritikk av folk at de baksnakker deg etter du fant ut du var gravid? Ingen har komt å sagt noe til meg nei. Men selfølgelig, folk snakker. Men for å være ærlig hadde jeg også snakket hadde det vært noen andre. 

Hvem er med deg til legen - ultralyd? Til legen går jeg som regel alene. Men når jeg er på kontroll hos jordmor er av og til Knut med. Har vært på ultralyd 3 ganger. Første gangen med mamma og Knut. Andre gangen med Knut, mamma og Helene (bestevenninna mi) og den siste gangen var pga smerter i magen så ble litt akutt. Men da var mamma med meg. Skal snart på ultralyd igjen, og da skal jeg og Knut ta med lillesøstera mi på 8 uten at hun vet hva vi skal, for å overraske henne. Tror det blir stas.

Ultralyd er såå fascinerende! Ser dere så stor forskjell det var fra uke 12-19? På det første bildet er hun 19 uker. Noen som ikke forstår det bilde, men hode ligger ned og rumpa opp visst dere sjønner? Haha:)


 

Del 2 kommer snart, men bare fortsett å spør:)

#gravid #spørrerunde 

 Amalie

02.01.2014 kl.17:13

<3<3
anna

02.01.2014 kl.18:01

Så fine svar du hadde! Liker at du tenker positivt, det er viktig! Masse lykke til :)
eli

02.01.2014 kl.22:09

<3
Linea

03.01.2014 kl.01:24

Heii, begynte å lese bloggen din nå! :D stemoren min som jeg har et veldig godt forhold til er gravid og jeg vi venter på en liten jente i slutten av Januar, har alltid ønsket meg yngre søsken og endelig får jeg det, er sååå lykkelig og kan ikke vente med å holde hende i armene mine å bare se på det nydelige lille nurket! Nå som vi går rundt å venter så synes jeg det er utrolig gøy å lese andre gravides blogger. Jeg ønsker deg masse hell og lykke videre i svangerskapet og når lille jenta deres kommer, masse varme tanker! :)
:)

03.01.2014 kl.09:20

Hei! Vil ønska deg lykke til vidare med graviditeten, og tiden som kommer etter!! Du er utrulig sterk som har tatt dette valget og du kommer nok til å bli ei fantastisk mor :) Veldig kjekt at du har laget blogg, gøy og følge med fremover.

Vil også sei at sjølv om folk selfølgelig snakker om graviditeten, er det ingen (som vertfall eg har høyrt om) som har sagt nåke negativt!! Alle virker glad på dine vegner, og har tru på at du kommer til å klare det veldig bra:)

Ha ein fiin dag!

03.01.2014 kl.13:47

Va du nåken gong bekymra for at da sku komma fleire enn eit foster? Siden Knut e firling :-)
Hanne Fotland

03.01.2014 kl.18:08

Bra svart:)
:)

03.01.2014 kl.20:15

kommer nok til å klare dette kjempe fint! virker som ein bra og fornuftig person :)
Susanne Nesse

04.01.2014 kl.11:19

Lykke til, Malin! Du er kjempesterk, fornuftig og ærlig, så dette klarer du nok kjempebra! Jeg er sikker på at du har veldig mye å glede deg til <3
Tabra

07.01.2014 kl.18:36

Lykke til! <3 Gode svar, eg håper alt går bra med både forholdet, deg og babyen!

Babylykke er så fantastisk!
Celina

07.01.2014 kl.20:12

Masse lykke til! <3

Skriv en kommentar

Hei & velkommen Her kan du skrive litt om deg selv. Lurer du på noe om meg så klikk her.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicDESIGN AV

hits